Ben jij onze nieuwe Head of Customer Success?

 • CSM
 • Nijverdal, Netherlands

Ben jij onze nieuwe Head of Customer Success?

Job description


12Build is de SaaS enabled marketplace voor de Europese bouw en daar zijn we heel trots op. Als Head of Customer Success heb je dan ook een heel belangrijke taak, je bent namelijk verantwoordelijk voor het geluk van onze klanten! Je zorgt ervoor dat onze klanten succesvol gebruik kunnen maken van ons online platform en dat ze onze tool optimaal kunnen gebruiken.


Maar, waarom zou jij als Customer Success Champion bij 12Build willen werken? Nou, daar kom je snel achter, we hebben je namelijk enorm veel te bieden!


Werken bij 12Build, durf jij het aan? Het geluk van onze klanten; daar begin jij spontaan van te dansen rond het kampvuur! Je werkt graag op een gestructureerde manier, je bent dan ook in staat om in een groot scala van kansen en wensen de juiste prioriteiten qua support roadmap te stellen. Je bent het gewend om te werken met CSM metrics en je maakt je resultaten graag meetbaar. We werken binnen 12Build met dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse KPI’s om onze resultaten inzichtelijk te maken en snel te kunnen sturen wanneer nodig.


Maar, je wilt je niet continu met data en spreadsheets bezig houden. Je bent daarom ook in contact met onze klanten om te bepalen welke middelen we moeten inzetten om zowel nu als in de toekomst succesvol te blijven. Nieuwe klanten gaan door jouw (online) onboarding gemakkelijk aan de slag op ons platform.


Je hebt visie hoe je reactief relatiebeheer en support zoveel mogelijk kan voorkomen door UX verbeteringen door te voeren en de online informatievoorziening (tekst & video) steeds te verbeteren.12Build - waar je écht het verschil kunt maken!Onszelf op de borst kloppen? Nergens voor nodig! Maar innovatief en snelgroeiend zijn we wél. Duizenden hoofd- en onderaannemers in Europa gebruiken ons platform om de beste match te vinden, offertes aan te vragen, documenten te uploaden en onderling te sharen. Inmiddels verloopt zo’n 70% van alle matches in de Nederlandse bouwwereld via 12Build.


Tegenwoordig = zijn we met meer dan 50 indianen, verdeeld over 2 kantoren (Zwolle en Nijverdal). Sinds 2007 zijn we 5 producten, bijna 13 jaar en 6 verhuizingen verder. Onze groeiambities zijn fors. Dat kan ook niet anders als je hét offerteplatform voor de Europese bouw wilt zijn. En blijkbaar doen we een paar dingen goed. Check die zelf maar eens op 12Build.com.

Robert van Bloem, Head of Development

''Ik werk al meer dan 10 jaar bij 12Build en heb elk jaar weer genoeg uitdagingen en groeikansen op uiteenlopende gebieden.

Er zijn altijd leuke nieuwe projecten om samen op te pakken. In combinatie met de positieve verbinding met collega's en klanten is dit voor mij een ideale werkomgeving.''


Uitdagingen

We zijn as we speak al lekker bezig in de landen Duitsland, België en Oostenrijk. Frankrijk starten we dit jaar ook op. Ons lange termijn doel is om 75% van de Europese bouwsector via ons platform te matchen. Daarvoor willen we doorgroeien naar een Europees CSM team met tientallen A-spelers. Hoe we dit het beste kunnen organiseren? Daar weet jij het antwoord op!


12Build groeit snel. Om die groei in goede banen te leiden en vooral niet over onze eigen benen te struikelen, gebruiken we de groeimethode Scaling Up. Je weet wel, van die Amerikaan Verne Harnish. We zijn nu halverwege om processen, communicatiestromen en vergaderritmes op de beste manier in te richten. Dit om te borgen dat we met de beste mensen de goede dingen doen en vervolgens die goede dingen goed doen.


Stamhoofd

Je hebt ervaring in het aansturen van een stel prettig gestoorde collega’s, zowel in de binnen- als buitendienst. Je weet hoe je als leider in een open cultuur het beste in je team naar boven kunt halen. Je legt de kracht dan ook bij je team en weet wanneer je zelf een stapje terug moet doen. En, als leider blijf je groeien door te blijven leren. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou.


Nieuwsgierig naar het team? Kijk hier dan vast naar de leden van je stam. 

Wie ben jij?

 • Je durft te dromen en je deinst niet terug voor ambitieuze plannen, want die zijn er!
 • Je bent continu bezig zaken te optimaliseren en je weet hoe je veranderingen moet doorvoeren;
 • Je leert snel en je blijft jezelf ontwikkelen;
 • Als het nodig is ben je hard op de inhoud, maar blijft zacht op de mens;
 • Je weet vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid de juiste vragen te stellen;
 • Je kunt je eigen werk goed managen; je hebt focus, kunt prioriteiten stellen en komt afspraken na;

Requirements

Wat heb je in je koffer?

 • HBO niveau met een track record in Head of Customer Success bij een softwarebedrijf van minimaal 4 jaar (medior/senior);
 • Ervaring in het offerteproces bij de bouwwereld zou mooi zijn, maar misschien vragen we dan het schaap met vijf poten. Interesse hierin en passie voor SaaS is daarentegen wel een eis;
 • Je hebt een talenknobbel en je beheerst dan ook drie van de volgende talen; EN, NL, DE, FR.Nu al nieuwsgierig? Bekijk dan in de volgende video wat collega's zeggen over 12Build!What's in it for you?

 • Een moderne werkplek waar je alle middelen en tools krijgt om je werk als een pro uit te voeren;
 • Een toffe relaxruimte met o.a. pool tafels, tafeltennis en FIFA;
 • Een auto, laptop en telefoon van de zaak;
 • Werken in een bedrijfscultuur waar openheid en transparantie (ook echt) op nummer 1 staat;
 • Geregeld leuke uitjes, teamdagen, lezingen en workshops;
 • 12Build is aangesloten bij Compassion om armoede onder kinderen tegen te gaan. Als je dat wilt, word je gekoppeld aan een sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek. 
 • Een werkplek waar creativiteit, out-of-the-box denken zeer gewaardeerd wordt en je ook echt direct iets met je ideeën kunt gaan doen;
 • Geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes, wel zo makkelijk;
 • Een super gaaf onboarding proces. Weet jij het raadsel van ‘the magic sword’ op te lossen?


En nog veel meer, maar dat ontdek je zelf wel. Wil je een beeld krijgen van de dagelijkse praktijken binnen 12Build? Volg dan @lifeat12Build op instagram en kom erachter dat we ook echt zijn wie we zeggen.
                                                   Rol nu even je mouwen op.. Zie je al kippenvel? Klinkt deze functie als een feestje in je oren? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!
Tot snel!