Skip to content

Solution Expert Duitsland

Nijverdal, Overijssel, NederlandSales

Functieomschrijving

Wil jij graag werken in een internationaal Scaling-up bedrijf met enorm veel groeimogelijkheden? Spreek jij vloeiend Duits en breng jij graag je Sales skills tot the next level? Veel leesplezier!

What's in it for you?

 • Fair play, fair pay.
 • Je persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgen een boost. Zo bieden we je o.a. 1-op-1 coaching, externe en interne trainingen en een DISC-scan.
 • We hebben geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes. Wel zo makkelijk.
 • Een geweldige bedrijfscultuur. Onze leefregels zijn openness, drive en joy!
 • Jij kunt vanaf dag 1 het verschil maken. Kom je net om de deur kijken en heb je direct al een geweldig idee? Top!
 • Je krijgt van ons 30 vakantiedagen. We zullen je missen, dus kom wel terug!
 • Je kunt, ook na corona, gedeeltelijk vanuit huis blijven werken.


Werken bij 12Build, durf jij het aan?


Het avontuur

12Build is het digitale offerte platform voor de Europese bouwwereld. Wij zorgen voor de beste match tussen hoofdaannemers en bouwspecialisten. Onze klanten werken efficiënt samen door onze innovatieve software. En daar zijn we heel trots op!


Meer dan 750 (middel)grote bouwbedrijven in Europa hebben inmiddels al meer dan 2,3 miljoen offertes aangevraagd op ons platform. Inmiddels verloopt zo’n 70% van alle B2B matches in de Nederlandse bouwwereld al via 12Build. Maar ook in Duitsland, België en Frankrijk timmeren we flink aan de weg. En Duitse klanten, daar ligt jouw kracht!


Jouw groeipad

Wij categoriseren onze klanten op basis van de omzet die bedrijven realiseren. A-klanten zijn klanten met de hoogste omzet en D-klanten zijn klanten met een lagere omzet. In eerst instantie zal jij starten met het oppakken van onze C en D klanten. Daarvoor zul je ook je eigen agenda vullen met gekwalificeerde afspraken. Deze klanten benaderen wij enkel online. Heb je de wens om ook met onze grotere klanten aan de slag te gaan? Dat kan! Er zijn namelijk een hoop groeimogelijkheden voor deze functie. We helpen je daar graag bij middels interne en externe coaching en trainingen. A en B klanten benaderen wij zowel online als fysiek, afhankelijk van de wens van de klant.


12Build - waar je écht het verschil kunt maken!


Hoe ziet jouw dag eruit?

Goodmorning! Je start je dag altijd gezamenlijk met je team op. Dat doen we middels een daily huddle. Tijdens die daily huddle neem je kort de dag door en kun je eventuele hulpvragen bij je collega's neerleggen. Naast deze gezamenlijke dag start heb je wekelijks een 'weekly' waarin je als team onder andere KPI's bespreekt en kennis en ervaringen met elkaar deelt. Op deze manier houden we (online) verbinding met elkaar en zorgen we ervoor dat de energie goed is. 


1.. Jouw werk begint bij het organiseren van de 1e date met onze Duitse klanten. Jij zorgt er namelijk zelf voor dat je eigen agenda gevuld wordt met kwalitatief sterke klantafspraken. Dit doe je door actief in- en outbound leads op te volgen.


2.. Tijd voor de 1e date! Dit noemen we ook wel de Discovery call. Tijdens de 1e date leer je de klant kennen en kom je erachter waar de pijnpunten in hun offerteprocess zitten. Samen met de klant bepaal je vervolgens of 12Build hiervoor de juiste middelen biedt.


BUILD! Tijd om een serieuze relatie aan te gaan! De klant heeft een probleem en wij bieden de juiste oplossing. Nu is het belangrijk om de oplossing om te zetten in een concreet voorstel richting de klant. Ook zorg je ervoor dat je alles goed borgt in ons CRM systeem Pipedrive.


Yes, weer een klant die we kunnen helpen het offerteproces te optimaliseren! Maar, hier stopt het voor jou niet. Jij zorgt namelijk voor een warme overdracht naar het Customer Success team. We doen er namelijk alles aan om ervoor te zorgen dat de klant optimaal gebruik gaat maken van ons platform. Iedereen weet namelijk dat je relatie nooit voor lief moet nemen.

Vereisten


Wie ben jij?

 • Jouw communicatie skills vliegen door het plafond;
 • Duits is jouw eerste of tweede taal, Duitse nationaliteit heeft onze voorkeur;
 • Je bekijkt graag zaken vanuit een ander perspectief en je neemt de klant hierin mee;
 • Door jouw oprechte interesse en nieuwsgierigheid weet je wat de persoonlijke drivers van de klanten zijn;
 • Je verplaatst je makkelijk in het zakelijke belang van klanten en je kunt de economische drivers van het bedrijf achterhalen;
 • Je voelt je comfortabel bij het bespreken van geldzaken;
 • Je helpt de klant met het nemen van de juiste beslissing en bent hierin overtuigend;
 • Je hebt een aanstekelijke positieve energie en collega's vinden het altijd prettig om met je te werken!


Rol nu even je mouwen op.. Zie je al kippenvel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Wil je een beeld krijgen van de dagelijkse praktijken binnen 12Build? Volg dan @lifeat12Build op instagram en kom erachter dat we ook echt zijn wie we zeggen. Vergeet ook vooral ons cultuurboek niet door te lezen!See you soon?                         

of