Teamlead Customer Success

 • Customer Success
 • Remote job

Teamlead Customer Success

Job description

Ons doel is om Europa te veroveren en daarin heb jij een belangrijke rol. Samen met jouw team bouw je namelijk aan een sterke relatie met onze klant en help je ze met het behalen van hun doelen. Interesse? Lees snel verder!


Wat ga je doen?

Op dagelijkse basis ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het team en de verdere uitbouw van onze activiteiten in Nederland, België en de DACH-regio. Hieronder valt ook de verantwoordelijkheid voor een deel van onze A-klanten. Dit zijn voornamelijk de grootste, Nederlandse bouwbedrijven. Ook in strategisch opzicht kun je je ei helemaal kwijt. Zijn er nieuwe initiatieven die we moeten starten? Moeten processen aangepast worden? Zijn er meer collega’s of andere tools nodig? Laat je mening horen!


Team Customer Success is het afgelopen jaar sterk gegroeid en heeft op de vlakken van proces- en datagedreven werken, proactiviteit en kennisopbouw grote stappen gezet. Daarnaast is er per land een Customer Success-team aangesteld. Komend jaar willen wij ook in commercieel opzicht een stap maken. Wij zijn niet alleen de adviseur en de relatiebeheerder, maar wij helpen onze klanten juist proactief hun doelen te behalen. En dus willen zij graag meer, denk bijvoorbeeld aan koppelingen en aanvullende functionaliteiten.


Dit doe je natuurlijk niet alleen! Het team bestaat uit specialisten voor onboarding, succes en support. Daarnaast is er een directe link naar Product(management) zodat wij de oplossingen blijven bouwen die onze klanten nodig hebben. Verder speel je een belangrijke rol bij de samenwerking met Sales, Marketing en Partnerships.


(een deel van) Team Customer Success


Customer Success is de afgelopen anderhalf jaar keihard gegroeid, we zijn inmiddels met 14 personen. Samen richten wij ons op drie landen/regio's: Nederland, België en DACH. We hebben jou in het begin vooral nodig op de Nederlandse markt maar you speak very good English, yes, hè, toch? Onderling spreken we namelijk vaak Engels.


What’s in it for you?

 • Werken in een organisatie waarin de bedrijfscultuur (ook echt) op nummer 1 staat;

 • Een werkplek waar creativiteit en out-of-the-box-denken zeer gewaardeerd worden en je daadwerkelijk iets met je ideeën doet;

 • Geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes, wel zo makkelijk;

 • Alle tools die je nodig hebt om jouw werk als een pro uit te voeren;

 • Een compleet nieuwe functie, dus we luisteren graag naar jouw innovatieve ideeën;

 • Regelmatig leuke uitjes, teamdagen en workshops;

 • 12Build is aangesloten bij Compassion om armoede onder kinderen tegen te gaan. Als je een steentje wil bijdragen, word je gekoppeld aan een sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek.


Over 12Build

Duizenden hoofdaannemers en bouwspecialisten in Europa gebruiken ons platform om de beste match te vinden, offertes aan te vragen, documenten te uploaden en onderling te delen. Inmiddels verloopt ruim 70% van alle matches in de Nederlandse bouwwereld via 12Build. In de rest van Europa timmeren we flink aan de weg. Naast Nederland zijn we actief in Duitsland, België en Frankrijk. Samen veroveren wij heel Europa!


Meer weten? Bekijk dan de video hieronder en check ons cultuurboek!


Requirements

Wat vragen we van jou?

 • Je zet je teamleden op de eerste plaats. Je kunt ze meekrijgen in alle nieuwe ontwikkelingen en je vindt het leuk om ze te coachen;

 • Je werkt gestructureerd en hebt altijd overzicht over de lopende zaken en je actiepunten;

 • Je bent gericht op de klantrelatie en wilt deze over langere tijd uitbouwen;

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het opbouwen / uitbouwen van klantrelaties, bij voorkeur bij grotere organisaties;

 • Ook op commercieel vlak versta je je vak, inclusief de bijbehorende KPI’s. Renewals, upsells, cross-sells: het is gesneden koek voor je;

 • Je kent het vakgebied van Customer Success. 


Klinkt dit nou allemaal als muziek in je oren? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon voor deze functie. Vertel ons in je sollicitatie waarom we met jou het gesprek aan moeten gaan en met welk biertje we je blij maken op een vrijmibo. Tot snel?Wil je een beeld krijgen van de dagelijkse praktijken binnen 12Build? Volg dan @lifeat12Build op Instagram en kom erachter dat we ook echt zijn wie we zeggen.